5 utraditionelle råd til at score dit drømmejob i byggebranchen (1/4)

DEL 1 AF 4 : Se her hvordan du tager kontrol over dit arbejdsliv og taler din sag for din kommende chef.

En måde at søge arbejde på er at søge opslåede stillinger. Men vidste du, at man rent faktisk også bare kan møde op på en arbejdsplads og bede om at tale med chefen.

Ja, det kan måske virke lidt overrumplende. For hånden på hjertet er det de færreste, der har modet til den slags.

Ikke desto mindre er det præcis den taktik, som kan sparke benene væk under din kommende arbejdsgiver. Hvis den udføres korrekt.

Gå linen ud og tag ansvar
Det fortæller Lars Bonde Lindberg, adm. direktør i murerentreprenørfirmaet Stenklint A/S i Roskilde med 35 ansatte, herunder et team på 10 projektledere og kontoransatte.
‟Jeg modtager løbende folk, som uanmeldt kommer forbi, og det er super friskt af dem. For mig viser den tilgang stor energi og gå på-mod. Det fortæller mig, at disse mennesker ikke er bange, men tør gå linen ud, tage ansvar og have med mennesker at gøre. Det er nogle kvaliteter, som jeg godt kan bruge i min virksomhed. Og som andre i byggeriet kan for den sags skyld,” siger Lars Bonde Lindberg.

5 råd til at sparke døren ind
Er du mere nysgerrig end skræmt, så få her Lars Bonde Lindbergs fem råd til, hvordan du mestrer disciplinen ”jeg kom lige forbi, giver du en kop kaffe-jobsamtalen”.

1. Research på virksomheden før du møder op

Før du møder op skal du naturligvis kende virksomheden som din egen bukselomme. Læs hjemmesiden grundigt igennem, trawl info om virksomheden på de sociale medier, find kontakter på LinkedIn som kender virksomheden og forhør dig om, hvad de arbejder med, og hvilke markedsmæssige udfordringer virksomheden har. List udfordringerne op og forbered dig på, hvordan du kan hjælpe din måske kommende chef med at løse dem.

2. Slib dine USP’er

Når du har driblet rundt med punkt 1, får du også mulighed for at præcisere dine Unique Selling Points (USP’er). Altså hvad der gør dig til noget særligt, og hvordan du differentierer dig på positiv vis fra andre jobsøgende. Kæd gerne din fortid sammen med din nutid og fremtid. Sandsynliggør hvordan din uddannelse og tidligere jobs naturligt kvalificerer dig til det job, du søger. Stil helt skarpt på, hvordan du kan skabe værdi for din kommende chef. Tænk ikke som en medarbejder, men tag chefhatten på og forklar, hvordan du helt konkret kan være med til at hente nye opgaver og kunder og skaffe omsætning i kassen. Dét skaber interesse.

Få råd 3-5 i vores næste blog om jobsøgning, DEL 2 UD AF 4.

Følg Stenklint A/S på LinkedIn her –
og få automatisk de kommende tre blogindlæg om at søge job.