23. maj 2017
  • Forside
  • Nyheder
  • 5 utraditionelle råd til at score dit drømmejob i byggebranchen (2/4)

5 utraditionelle råd til at score dit drømmejob i byggebranchen (2/4)

DEL 2 AF 4 : Der findes flere alternativer til opslåede stillingsannoncer, bl.a. at møde uopfordret op i den virksomhed, du gerne vil arbejde i, og tale direkte med chefen. Sådan lyder rådet fra adm. direktør i byggevirksomheden Stenklint A/S, Lars Bonde Lindberg. Få her hans sidste tre råd til, hvordan du håndterer den uopfordrede jobsamtale.

3. Din drøm

Fortæl på mødet, hvad du drømmer om i forhold til dit arbejdsliv. Mange mennesker søger et job, fordi de har brug for smør på brødet, men det er ikke spændende at høre om for en arbejdsgiver, der tænker på sig selv og sin virksomheds fremtid. Derimod er det markant mere motiverende at få en medarbejder ombord, som ønsker at få firmalogoet på brystet, fordi han eller hun passioneret brænder for en vision og et dybfølt ønske om noget bestemt. Vil du være leder? Blive chef på en byggeplads? Eller udvikle kompetencer inden for BIM (Bygnings Informations Modellering)? Det er helt op til dig, men du skal gerne ville noget – og mere end blot at søge fysisk opbevaring fra kl. 9-17.

4. Hav en ugeplan

Samtidig bør du kunne forklare, hvad du vil lave fra time til time i løbet af ugen. Når du møder uopfordret op, så sælger du dig også på præmissen om, at du har et overblik over virksomheden, dens udfordringer, og hvor du kan gøre en forskel. Demonstrér derfor stort overblik og vis, hvad du vil lave time for time henover ugen, og hvilke arbejdsopgaver du vil løse. Er du i tvivl om, had virksomheden arbejder med, så forhør dig i dit netværk. Eller ring til et par af medarbejderne i forvejen.

5. Er du stærk nok til at arbejde gratis?

Kommer du ud i en virksomhed for at banke et job op, så vil de fleste arbejdsgivere nok også presse citronen og høre, om du vil arbejde gratis. F.eks. i en indslusningsperiode hvor du og arbejdsgiveren gensidigt tester relationerne, og hvor du som arbejdstager kan sandsynliggøre overfor ’chefen’, at du er den rette mand eller kvinde at satse på. Enkelte finder det nedgørende, fordi det ikke anerkende deres kvalifikationer. Nuvel, det er også uholdbart i længden. Men omvendt bør du være opmærksom på, at din arbejdsgiver også løber en risiko ved at ansætte en person, han ikke kender. Derfor bør du iføre dig Ja-hatten, måske et par måneder eller tre, hvor du kører dig i stilling til et spændende arbejde. Det kan være adgangsbilletten til et nyt arbejde – eller måske den første stilling efter universitetet.

SE DEL 1 AF 4.

STENKLINT A/S

Trekronergade 110,
2500 Valby
CVR: 3236 2176

STENKLINT@STENKLINT.DK
Skriv en besked til os

+45 46 34 16 16
Ring til vores hovednummer


© Copyright – All rights reserved.