Nøgler og beboerhåndtering med QR-koder

Vores mål er tilfredse og trygge beboere fra dag 1

Som hovedentreprenører er beboerne en af vores topprioriter. Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte sag, og skræddersyr vores indsats ud fra projektets profil. Det sikrer et godt samarbejde og i sidste ende bedre resultater. 

Hos Stenklint A/S er renoveringer mere end det håndgribelige, det er også at håndtere de bløde værdier. Vores håndværkere er gæster i beboernes hjem, så information og gennemsigtighed ser vi som en selvfølgelighed. 

En helt særlig faldgruppe er nøglehåndtering, det kan virke utrygt at skulle aflevere sin husnøgle til en ‘fremmed’. På byggeprojekter med f.eks. vinduesudskiftninger, kan der oftest være flere hundrede nøgler tilknyttet, derfor har vi udviklet en QR-nøglering, som gør nøglehåndtering nemt og sikkert.

Det smarte i at bruge en QR-kode som nøglering:

 • Vores mål med udviklingen af QR-nøgleringen er, at skabe generel tryghed for beboere, sikkerhed og et godt arbejdsflow for vores håndværkere.

 • QR-nøgleringene er tilgængelige fra kontor og byggeplads gennem en online database.

 • QR-koderne kan printes på præcis det materiale man ønsker. Det kunne f.eks. være plastikkort, alm. papir eller klistermærker.

 • QR-koderne er nemme at scanne med telefonen, og det giver en effektiv byggeproces med lettere adgang til boliger, effektivitet og højere produktivitet.

 • GDPR-informationerne er skjult i QR-koden og kan kun tilgås med administrator rettigheder.

 • Hver enkelt nøgle har sin egen QR-kode og det er nemt at håndtere på mange nøgler.

 • Man finder de specifikke nøgler ved at søge på navn, adresse eller telefonnummer. Denne proces er sikker, nem og effektiv og tager i gennemsnit 30 sek.

En succeshistorie fra Nordvest

Vi skiftede 700 vinduer på et facaderenoveringsprojekt i Nordvest 20/21. En del af projektet var, at vi nemt og sikkert skulle administrere 300 nøgler på byggepladserne. Derfor udviklede vi et QR-nøglesystem, som uden problemer kan administrere hundredvis af nøgler på forskellige projekter.


Projektet i Nordvest kørte i næsten et år og alle nøgler blev trygt leveret tilbage til hver enkelte beboer – alt sammen takket være vores QR-nøgleringssystem.

Hvordan fungerer det på byggepladsen?

 • QR-koderne bliver genereret med individuelle adresser og kontaktinformation i en særlig beskyttet online database.

 • Nøgledatabasen kan nemt og hurtigt opdateres fra byggepladsen eller kontoret.

 • Du åbner beboerinformationen ved at scanne QR-nøgleringen med vores app. QR-koderne kan udelukkende scannes med håndværkere tilknyttet vores app og det specifikke projekt.

 • I appen kan man nemt søge på specifikke adresser, beboere eller kontaktinformation. 

 • Alle ved altid hvem, som har nøglen i brug med ‘lån og aflever’ funktionen. Nøglens lånehistorik sørger for, man altid kan finde dem, som bruger nøglen, eller som har glemt at aflevere tilbage efter endt arbejde. 

 • Nøgleringene kan nemt klippes over, når det pågældende projektet er færdigt.

Hvad er en QR-kode?

QR-kode står for Quick Response fordi, de er hurtige og nemme at scanne. Det er en todimensionel kode, som kort fortalt, er en lille stregkode som ved hjælp af en læser i telefonen, kan sende brugeren hvorhen, man ønsker.

Koden kan indeholde mange forskellige typer data, bl.a. tal, bogstaver, binærtal, kontrolkoder, symboler, kanji-tegn og meget mere. 

 • Nøglen 

  I vores database er alle informationer indkodet i QR-nøgleringen under beskrivelse. Beskrivelsen indeholder beboeren personfølsomme oplysninger, men beskrivelsen kan nemt rettes eller ændres i. Man kan altid se nøglens status, hvem den er udlånt til eller om den er modtaget eller afleveret tilbage til beboeren.

 • Databasen

  I vores database er alle informationer indkodet i QR-nøgleringen under beskrivelse. Beskrivelsen indeholder beboerens personlige oplysninger, men beskrivelsen kan nemt rettes til eller ændres i. Man kan altid se nøglens status, hvem den er udlånt til eller om den er modtager eller afleveret tilbage til beboeren.

 • Send nøgleringen til print

  Det smarte ved QR-nøgleringen er, at den kan printes så, den kan tilpasses projektets størrelse og brugeren. Der er mange måder at udskrive koderne på, men den nemmest og mest effektive er på helt almindelig A4 eller A3-papir. Hvis projektet er over længere tid, kan holdbarheden og brugerværdien øges ved at f.eks. laminere det almindelige papir, bruge klistermærker eller trykke på tykke plastikkort.

 • Hvordan sorteres nøglerne? 

  Det er vigtigt at inddele nøglerne i et overskueligt og tælleligt system i f.eks. tal eller bogstaver, så de er nemme at finde i nøgleskabet på under 30 sek. Hvis man har et stort projekt med mange nøgler, kan det være en fordel at have flere nøgleskabe f.eks. inddelt i sektioner, gadenavne eller etager, så har man et bedre overblik.

 • Scan nøglen

  Det smarte ved QR-nøgleringen er brugervenligheden og effektiviteten. Fra byggepladsen kan man søge på en specifik adresse eller kontaktinformation og derved få navnet på nøglen. Derefter skal man blot finde nøglen i nøgleskabet. Når QR-koden er scannet åbner informationen, nu kan man låne, aflevere, skrive noter eller udfase nøglen.   

STENKLINT A/S

Trekronergade 110,
2500 Valby
CVR: 3236 2176

STENKLINT@STENKLINT.DK
Skriv en besked til os

+45 46 34 16 16
Ring til vores hovednummer


© Copyright – All rights reserved.