Bevaringsværdige bygninger, ligesom Den Svenske Kirke fra 1911 ved Østerport Station, som skal renoveres, kræver solidt håndværk og akkuratesse.

Det ved svenske Mikael Johansson alt om. Siden juni 2015 har han været ledende arkitekt i forbindelse med en grundlæggende renovering af kirken, hvor murerentreprenørfirmaet Stenklint A/S har haft ansvaret for facaderenoveringen.

Skal opfylde skrappe krav

‟Formålet med renoveringen har været at føre kirken tilbage til de oprindelige farver, som blev anvendt ved opførelsen i 1911. Det vigtigste er at bevare det oprindelige indtryk. Stenklint har leveret mørtel i en beigebrun farve tæt på originalen til at understøtte den rødbrune, grove, hårdtbrændte mursten, og den passer perfekt til farven og teksturen. Fugningen er gjort meget præcist. Det vigtigste for os er, at man ikke skal kunne se, at håndværkerne har været inde og pille i kirkens konstruktioner. Det er lykkedes, og vi er meget tilfredse med resultatet,” siger Mikael Johansson.

Tilsodet kirke

Efter årtier omgivet med partikelforurening fra biler og toge var facaden blevet sort. Taget var svækket, pus faldt af væggene, og så var mørtelen mellem murstenene begyndt at falde ud.

På lidt over et år har håndværkere bl.a. udskiftet det meste af taget, malet spiret i den oprindelige guldfarve og repareret teglstenene på kirkens brandkarme. Samtidig er kirkens mursten afrenset, så man igen kan se den oprindelige mørkebrune teglsten indenunder, mens mørtelfugerne er udskiftet.

Undgår dyre reparationer

‟Facaderenoveringen betyder, at kirken ikke forvitrer eller tager varigt skade, så man senere skal bekoste dyrere reparationer, men derimod holder 20-30 år længere. Vi har bl.a. fuget vinduerne og gesimserne. Her har udfordringen været at understøtte de mange detaljer i arkitekturen. Afrensningen af kirken gør, at kirken har fået en lysere farve, og det er pænere at se på,” siger adm. direktør Lars Bonde Lindberg hos Stenklint A/S.

STENKLINT A/S

Trekronergade 110,
2500 Valby
CVR: 3236 2176

STENKLINT@STENKLINT.DK
Skriv en besked til os

+45 46 34 16 16
Ring til vores hovednummer


© Copyright – All rights reserved.